Dr. Joachim Gunsalam (empat, kiri) merakamkan gambar kenangan bersama dengan Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Wisma Kewangan, Kota Kinabalu.

KOTA KINABALU: Timbalan Ketua Menteri Sabah, Datuk Dr. Joachim Gunsalam menghargai dan merakamkan ucapan kasih kepada Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) dan Agensi-Agensi di bawah Kementerian Pembangunan Perindustrian (MID) atas inisiatif memberikan sumbangan bagi membantu golongan rakyat yang ditimpa bencana khususnya banjir.
Dr.Joachim ketika ditemui, berkata NGO dan Agensi MID itu termasuk Persatuan Usahawan Maju Malaysia (PUMM), Persekutuan Pengilang-Pengilang Malaysia (FMM), Persekutuan Industries Sabah (FSI), GONET, Taman Perindustrian Kota Kinabalu (KKIP), Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (SEDCO), Sabah Oil & Gas Development Corporation Sdn.Bhd (SOGDC), Palm Oil Industrial Cluster (POIC Sabah Sdn. Bhd), QL Group, K2 Water dan Borneo Khaki.
“Saya mengucapkan terima kasih kepada yang turut terlibat sama menghulurkan sumbangan pada kali ini.
“Sumbangan yang diberikan adalah berupa barangan makanan dan air mineral.
“Sumbangan ini akan disalurkan terus ke Pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), khususnya bagi kawasan yang terjejas akibat banjir,” kata Dr Joachim.
Dr. Joachim yang juga Menteri Pembangunan Perindustrian berada di Pusat pengagihan makanan bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Lumadan dan menyampaikan sumbangan berkenaan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lumadan, Hj. Ruslan Muharam.
Semua sumbangan akan diagihkan kepada Ketua Isi rumah (KIR) yang terkesan akibat banjir yang melanda Beaufort baru-baru ini.
Sehubungan itu, ADUN Lumadan Hj. Ruslan Muharam mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan dan usaha murni membantu penduduk Lumadan.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles