Shafie harus salah diri susulan beberapa DUN keluar parti Warisan

Kenyataan Ketua Penerangan Gagasan Rakyat., Datuk Nizam Abu Bakar Titingan

Advertisements

1.Datuk Seri Shafie Apdal s e h a r u snya menyalahkan diri beliau sendiri serta parti yang beliau pimpin apabila beberapa DUN nya keluar dari Parti Warisan.

2. Mereka yang kelvar parti bertindak sedemikian s e b a b Parti Warisan tidak lagi sesuai menadi platform memperivangkan hak-hak dan membela rakyat
kerana para pemimpin utama parti itu lebih gemar menimbulkan polimek dan ketidakstabilan politik yang hanya menyusahkan rakyat dan menggangqu agenda kerajaan membangunkan negeri ini.

3. Dakwaan Datuk Seri Shafie b a h a w a ADUN nya keluar parti kerana dibeli bukan sahaja cerita fitnah tetapi politik murahan yang cuba memalitkan imei negatif kepada kerajaan Sabah dibawah pimpinan YAB DSP H a i Hai Noor sebagai Ketua Menteri.

4. Ucapan Datuk Seri Shafie di Parlimen b a r in yang membuat tuduhan dengan cerita dongeng bahawa Wakil Rakyat nya kelvar parti kerana telah dibeli oleh GRS telah mengesahkan s i k a beliau sendiri sebagai seorang pemimpin yang hanya suka berpolimek dan menimbulkan ketidakstabilan politik di Sabah.

5. •Jika Presiden Parti Warisan i t mempunyai bukti ADUN nya dibeli sepertimana dakwaan beliau, maka laporiah pada SPRM dan bukannya hanya membuat dakwaan retorik kerana kelemahannya sendiri lalu menyalahkan orang lain.

6. Sepatutnya Datuk Seri Shafie Apdal bermuhasabah diri b a h a w a kepimpinan beliau bukan sahaja ditolak oleh ADUN dari partinya sendiri tetapi keputusan PRU15 November lalu mendapati parti it telah semakin ditolak rakyat bila gagal mempertahankan 5 kawasan parlimen yang disandangnya semasa PRU14 lalu
termasuklah kekalahan teruk timbalan presiden dan ketua penerangan parti itu.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles