Permulaan Baik Buat Skuad B19 Sabah – Jamawi

Oleh: Jaafar Wahid

Advertisements

PENAMPANG: Skud Bawah 19 (B19) Sabah melakukan permulaan yang baik bermain di tempat sendiri ,apabila mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Kuching City FC dalam siagan Piala Belia di Stadium Penampang pada Jumaat.

Gol tunggal kemenangan pasukan B19 Sabah itu dijaringkan pemain yang memakai jersey 28 Mohd Ekhwandy diminit ke 63 dengan tandangan padu di depan pintu gol Kuching FC dan gagal diselamatkan oleh penjaga gol.

Selepas jaringan itu Sabah gagal mencipta peluang yang benar-benar mengancam kubu lawan

Kuching FC cuba membuat asakan , bagaimanapun serangan mereka dapat dikawal oleh pertahanan pasukan B19 Sabah.

Pengurus pasukan B19 Sabah Jamawi Jaafar ( gambar) berkata, permulaan menang di tempat sendiri adalah yang diperlukan pasukan setelah pelawanan pertama B19 Sabah terpaksa berkongsi mata 0-0 dengan pasukan Polis FC di padang Sime Darby Bukit Jelutong minggu lepas.

” Saya percaya kemenangan ini merupakan pembakar semangat untuk para pemain B19 Sabah untuk lebih dahagakan kemenangan pada perlawanan akan datang” katanya

Jamawi mengakui memang masih banyak ruang yang perlu diperbaiki tetapi beliau yakin pasukan B19 Sabah akan terus bertambah dengan bimbingan barisan jurulatih yang diketuai Johnny Dominicus.

Skud B19 Sabah akan meneruskan cabaran menentang PJ Coty di Stadium MPJJ Selangor pada 18 Mac depan.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles