Jahim Terima Kunjungan KP Rela Malaysia

KOTA KINABALU: Menteri Pembangunan Luar Bandar Sabah, Datuk Jahid Jahim, menerima kunjungan Ketua Pengarah RELA Malaysia, KPjR Yahya Sulaiman dan Pengarah RELA Negeri Sabah, TPjR Mohammad Pauzi Jhumat, di pejabat beliau hari ini.

Advertisements

Kunjungan hormat tersebut bertujuan untuk mengeratkan hubungan kedua-dua pihak di samping bertukar-tukar pandangan mengenai pelbagai isu semasa.

Kehadiran mereka disambut mesra oleh Jahid, dan beliau berharap pertubuhan itu akan terus sukses, meningkatkan azam dan iltizam bersama anggota keselamatan lain bagi menjaga keselamatan dan ketenteraman awam khususnya di Sabah.

Jahid berkata, kerajaan sentiasa menghargai sumbangan dan pengorbanan RELA sebagai salah satu pasukan keselamatan yang menjaga keselamatan negara.

“Tanpa pengorbanan pasukan keselamatan sebagai anggota barisan hadapan (frontliners), sudah tentu kita tidak dapat menikmati keamanan, kemakmuran dan kesejahteraan seperti yang kita kecapi kini,” katanya.

Kedua-dua pemimpin RELA tersebut turut mengucapkan selamat kembali ke tanahair kepada Jahid yang baharu balik menunaikan umrah di Mekah.

Sebelum ini, Jahid juga telah membuat kunjungan rasmi ke pejabat Yahya di Ibu Pejabat RELA, Putrajaya.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles