Ellron Berazam Baikpulih Jalan Kebun Suan Totogop

SOOK: Menteri Belia dan Sukan Sabah Datuk Ellron Angin berazam untuk membaik pulih jalan kebun Kampung Suan Totogop bagi memastikan penduduk kampung di situ dapat melalui jalan baharu dalam masa yang terdekat.

Beliau yang juga Adun Sook menzahirkan hasrat untuk membantu mencari jalan penyelesaian terbaik masalah itu semasa melawat Kampung Suan Totogop baru-baru ini.

Program turun padang itu bertujuan melihat sendiri jalan kebun yang telah lama tidak diperbaiki.

Untuk melihat sendiri keadaan jalan, Ellron bersama rombongan berjalan kaki sekitar 1.5 KM melalui denai yang berlumpur dan berbahaya memandangkan jalan tersebut terletak di tebing sungai serta curam.

Ellron dan rombongan yang diiringi wakil penduduk Totogop Tunis Bin Yentut telah melihat sendiri kesusahan yang dihadapi oleh pekebun-pekebun yang menggunakan jalan tersebut.

Melihat kepada keperluan dan kesusahan yang dihadapi penduduk di kampung selama ini, Ellron akan berusaha membantu penduduk di kampung itu.

Penduduk kampung Totogop berharap usaha murni Adun Sook akan menjadi kenyataan, sekaligus akan memberi manfaat kepada ramai pekebun di kampung tersebut.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles