Ewon minta UPKO Tuaran bantu Menangkan Madius dalam PRU15

 

TUARAN: Naib Presiden Pertubuhan Kinabalu Progresif Bersatu (UPKO) Datuk Ewon Benedick menyempurnakan perasmian Mesyuarat Agung Tritahunan Pergerakan Pemuda, Wanita dan Generasi Muda (GEM) UPKO, di Adventis Auditorium Tamparuli, di sini, hari ini.

Advertisements

Turut hadir Presiden UPKO merangkap Ketua Bahagian UPKO Tuaran Datuk Wilfred Madius Tangau, Exco Wanita, Pemuda dan GEM Pusat serta para perwakilan.

Ketika berucap pada majlis itu Ewon yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kadamaian meminta UPKO Tuaran supaya memastikan kemenangan Presiden UPKO pada pilihan raya akan datang.

Beliau berkata, ini penting bagi membolehkan parti itu terus mengangkat dan memperjuangkan hak-hak rakyat Sabah demi kepentingan generasi akan datang.

Sementara itu Madius yang juga Ahli Parlimen Tuaran berkata, mesyuarat agung tritahunan adalah peluang semua anggota parti memperbaharui tekad dan kepimpinan dalam parti itu.

“Kita teruskan perjuangan kita sebagai sebuah parti peneraju perjuangan rakyat secara progresif dan inklusif ke arah negara maju dan sejahtera.

“Saya juga berharap agar perhimpunan agung tri tahunan tahun ini akan berlandaskan kepada memastikan perpaduan, kekuatan dan keikhlasan dalam perjuangan parti sentiasa terpelihara, dijaga dan dipertahankan,” katanya.

Pada mesyuarat agung tritahunan Pergerakan Wanita, Lomiti Jahan yang sebelum ini memegang jawatan sebagai Setiausaha dipilih sebagai Ketua Wanita UPKO Bahagian Tuaran yang baru menggantikan Misnah Rambanau.

Manakala Timbalan Ketua pula ialah Julia Sukaron dan Naib Ketua ialah Suzihana Hj.Lasin dan Rostina Ginsos.

Bagi Generasi Muda pula Jainysius Sipan menang tanpa bertanding dan kekal sebagai Ketua GEM Tuaran yang baharu bagi sesi 2022-2025.

Manakala Timbalan GEM UPKO Bahagian Tuaran pula ialah Chester Corrie Latius.

Sumber Nabalu News

Related Articles

253FansLike

Latest Articles