Terus Jadi Pilihan, 180 serah borang sertai KDM Nabawan

KENINGAU: Seramai 180 orang dari beberapa kampung di kawasan DUN Nabawan menyerahkan borang bagi menyertai Parti Kesejahteraan Demokratik Masyarakat (KDM) pimpinan bekas Menteri Kerja Raya Sabah Datuk Peter Anthony.

Advertisements

Borang permohonan itu diserahkan kepada penyelaras KDM DUN Nabawan Jackrison Kilan pada majlis ringkas yang diadakan di kawasan DUN itu baru-baru ini.

Penyertaan mereka ke dalam parti KDM telah berjaya merintis jalan kepada penubuhan tiga lagi cawangan di DUN berkenaan.

Terdahulu, dalam ucapannya, Jackrison berkata ini membuktikan bahawa KDM memperoleh keyakinan dan kepercayaan dalam kalangan rakyat Sabah yang melihat kesungguhan KDM memperjuangkan nasib dan kepentingan rakyat tanpa mengira bangsa, agama dan fahaman politik.

Beliau turut menyentuh hala tuju parti KDM yang menyokong kerajaan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) demi kebaikan dan masa depan yang lebih baik.

“Kita sangat bertuah mempunyai seorang presiden parti yang amat prihatin masalah rakyat.
“Semasa beliau menganggotai kabinet negeri dulu, beberapa projek yang dilaksanakan seperti pembaikan jalan Pensiangan, Pagalungan Dun Nabawan dan juga juga Malaing ke Lumiri dalam DUN Sook…inilah pemimpin yang kita mahu,” kata Jackrison.

Turut hadir mantan Pemimpin Pembangunan Masyarakat (PPM) Kawasan Sook Edward Kandok.

Related Articles

253FansLike

Latest Articles